Bierflessen

Een bijzonder biertje verdient een mooie bierfles. Je hebt bij ons de keuze uit de bekende beugelflessen, steinie flessen, longnecks, champenoise en apo vichy. We adviseren graag welke fles het beste bij jouw bier past. 

LET OP: de bierflessen worden alleen per volle pallet verkocht.

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

2 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

(Speciaal) bier: populairder dan ooit

Speciale bieren, gebrouwen door kleine, lokale brouwerijen, zijn populairder dan ooit. Volgens de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur waren er in Nederland begin 2019 656 brouwgerelateerde bedrijven. Volgens het CBS drinken Nederlanders ook weer meer bier. De consumptie steeg met 13% tot ongeveer 1,3 miljard liter per jaar. Dit zou volgens het CBS onder andere komen door de gestegen populariteit van speciaalbieren uit binnen- en buitenland.

De juiste fles voor elk bier

Of je nu pas begonnen bent met het brouwen van je eigen bier of al een aantal lekkere bieren op de markt hebt gebracht: je weet dat het niet alleen om de smaak van je bier gaat, maar om de totale beleving. De juiste verpakking speelt daarin een belangrijk rol. 

Er zijn veel verschillende bierflessen op de markt die je vaak associeert met een type bier. Zo wordt het steinie flesje niet voor niets ook wel een duvelflesje genoemd. Het is belangrijk de juiste fles te kiezen voor jouw bier, zodat je product echt goed tot zijn recht komt. Wij adviseren je hier graag in. 

Flessen voor nagistende bieren

Is je bier nagistend? Dan heb je een speciaal flesje nodig dat de druk van het nagisten aankan. De steinie, apo vichy en champenoise zijn gemaakt van dikker glas en dus steviger, waardoor ze uitermate geschikt zijn voor nagistend bier. 

Bierflessen met kroonkurk

Op de beugelfles na kunnen alle bierflesjes met kroonkurk worden geleverd. Alle bierflessen kunnen per pallet worden besteld. Voor longneck flessen geldt dat deze standaard op lage pallets worden geleverd, wat erg handig kan zijn voor brouwers die de flessen met de hand van de pallet afstapelen of klein behuisd zijn.