Glazen potten

Catalonië Glas heeft een groot assortiment glazen potten en potjes - met deksel of zonder. Je hebt hierbij de keuze uit standaard potten of verpakkingen met een exclusievere uitstraling. Het grootste gedeelte van ons assortiment is direct uit voorraad leverbaar.  

29 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

29 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Trend: ambachtelijke producten

Er is steeds meer vraag naar streekproducten. Consumenten zijn bewuster bezig met hun voeding. Ze eten duurzamer en kiezen voor ambachtelijke, lokale producten met een verhaal. Boeren en telers kiezen er steeds vaker voor hun producten rechtstreeks aan de consument te verkopen, bijvoorbeeld via een boerderijwinkel, streekwinkel of zelfs de supermarkt. 

Mooie presentatie van eigen producten

Ben jij op zoek naar glasverpakkingen voor je (streek)producten? Je bent natuurlijk trots op de mooie, eerlijke producten die je verkoopt en de juiste verpakking zorgt voor de beleving die je product verdient. 

Onze glazen potten en potjes met deksel worden vaak gebruikt voor het verpakken en presenteren van jam en chutneys. Ze worden daarom ook wel confituurpotjes of jampotjes genoemd. Maar je kunt ze natuurlijk ook gebruiken voor het verpakken van mayonaise, soepen, ragouts of andere levensmiddelen. Ook worden ze vaak als snoeppot gebruikt of om andere producten leuk te presenteren. 

Exclusieve glazen potjes

Bij Catalonië Glas kun je terecht voor standaard glasverpakkingen, maar ook voor glazen potjes en potten met een luxere uitstraling. Denk aan de zeshoekige potjes uit Duitsland of de exclusieve potten met een mooie hoge zilverkleurige deksel uit Italië.

Het assortiment glazen potjes uit Italië is in meerdere opzichten bijzonder te noemen. Het meest in het oog springend zijn de brede zilverkleurige deksels die de potten een exclusieve uitstraling geven. Daarnaast hebben de diverse inhoudsmaten van deze potten dezelfde diameter, waardoor ze goed te stapelen zijn. Je kunt ze dus altijd mooi presenteren, zelfs als je verschillende inhoudsmaten combineert.  

Tot slot zijn er glazen potten die helemaal recht van binnen zijn, waardoor ze voor consumenten makkelijk leeg te maken zijn en "verspilling" wordt voorkomen. Dit model heet "sturzglas", en je vindt ze in verschillende inhoudsmaten ook in onze webshop.