Inmaakpotten

Ben je op zoek naar inmaakpotten (weckpotten) voor het inmaken van fruit of groenten of gewoon om iets leuk te presenteren? Je vindt ze bij Catalonië Glas in verschillende groottes. Afhankelijk van het formaat kun je ze al bestellen vanaf 20 stuks.

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

6 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wecken

Wecken of inmaken is een methode om levensmiddelen lang te bewaren. De techniek is uitgevonden door de Fransman Nicolas Appert (1749 - 1841) en werd destijds onder andere door de regering gebruikt om levensmiddelen voor het leger te conserveren. Zowel groenten, fruit als vlees bleven lange tijd houdbaar. 

Werkwijze

Op internet zijn vele handleidingen te vinden voor het inmaken van levensmiddelen. Het is belangrijk dat een inmaakpot eerst goed schoongemaakt wordt voordat deze gevuld wordt. De pot wordt afgesloten met een glazen deksel, waartussen een rubberen ring ligt. Het deksel wordt vastgezet met een metalen beugel. 

Vervolgens worden de potten in een weckketel verwarmd en gesteriliseerd. De meeste micro-organismen gaan dood en de lucht bovenin de pot wordt verdreven. De warmte ontsnapt en tijdens het afkoelen wordt de pot dankzij het rubber luchtdicht afgesloten. De pot staat dan onder druk en de inhoud kan maandenlang bewaard worden. 

Weckrecepten

Wist je dat je naast groenten en fruit nog veel meer producten kunt wecken? Denk aan brood, soep, vis en zuivel. Kijk voor recepten op weckenonline.eu.  

Inmaakpot als presentatiemiddel

Inmaakpotten worden gebruikt om fruit te wecken. Daarnaast zijn ze populair als originele presentatie van producten of voor cadeaus. Ook worden deze potten vaak als snoeppot gebruikt. Al met al genoeg mogelijkheden voor het gebruik van inmaakpotten.